תביעות ביטוח

אובדן כושר עבודה: במשך החיים אורבות לפתחנו סכנות שונות העשויות להכביד על מצבנו הבריאותי ולהסב לנו נזק כלכלי. פוליסות הביטוח מתיימרות להוות כיסוי לאובדן כושר עבודה, אשר יעניק למבוטח ביטחון כלכלי בסיסי. הביטוח של אובדן כושר עבודה משמעו כי בתקופה בה אדם נתון באי כושר עבודה / מחלה, עקב מחלה או תאונה, יהא הוא זכאי לפיצוי חודשי בכפוף לתנאי הפוליסה.
נכות מתאונה: פוליסות הביטוח מכסות נזק שגרם לנכות ואשר בגינו יש פיצוי חד פעמי. פיצוי זה נגזר מסכום הביטוח בגין "נכות מתאונה" וכן מגובה אחוזי הנכות שנגרם למבוטח.
על מנת לתבוע כספים אלו, יש להצטייד בחוות דעת רפואית מתאימה ולהגיש תביעה.
ביטוח סיעודי: ביטוח סיעודי, אשר נרכש באמצעות קופות חולים או באופן פרטני דרך חברות הביטוח, מתיימר להגן על האדם המבוטח, במקרה ויהפוך לסיעודי בכך שיוכל לקבל גמלה כספית חודשית או מטפל סיעודי. אדם יוגדר כסיעודי כאשר הוא זקוק לסיוע בפעולות היומיומיות – דוגמת הליכה, הלבשה, רחצה ושליטה בסוגרים או כאשר הוא מסוגל לבצע את כל הפעולות הללו, אם כי זקוק להשגחה של אחר.
ביטוח בריאות: חוק ביטוח בריאות ממלכתי, התדנ"ד-1994 מסדיר את זכויותיהם של תושבי ישראל באשר לבחירת הצטרפותם לחברות באחת מקופות החולים על פי רצונם, ולקבל במסגרת החברות כיסוי לסל שירותים רפואיים בסיסיים. חרף זאת, הסדר זה לא נותן מענה לצרכים מיוחדים, למחלות קשות וכן לתרופות שעשויות להציל חיים. לשם כך, נוצר הצורך בביטוח בריאות, אשר מתיימר להעניק כיסוי ביטוחי רחב יותר שיכלול, בין היתר, הוצאות הקשורות לטיפול רפואי, לרבות הניתוחים בארץ ובחו"ל, השתלות, תרופות שאינן מכוסות בסל הבריאות הממלכתי, מחלות קשות וכו'.
ביטוח חיים: מעבר למשבר הרגשי, מות במשפחה הינו מכה כלכלית המאיימת על רמת החיים של המשפחה ועלול אף להשאיר אותם ללא מקור הכנסה. לשם כך, רבים רוכשים פוליסת ביטוח חיים לצורך שמירה על ההמשכיות הכלכלית של בני המשפחה. פוליסות ביטוח חיים נפוצות גם אצל אנשים שנוטלים משכנתא לשם מימון רכישת דירה, כך שהבנק דורש מם לערוך ביטוח חיים למשכנתא כתנאי לקבלת המימון.
תאונות תלמיד וסטודנטים:
סעיף 6(ד 1) לחוק לימוד חובה קובע כי כל תלמיד הזכאי לחינוך חינם חייב להיות מבוטח בביטוח תאונות אישיות באמצעות רשות החינוך המקומית שבתחום שיפוטה נמצא מוסד החינוך שבו הוא לומד.
הכיסוי חל החל מגיל הגן (3) עד כיתה י"ב וזאת לתלמידים הלומדים במוסדות חינוך מוכרים.
הכיסוי הביטוחי חל על התלמידים בכל ימות השנה – 365 ימים, במשך 24 שעות היממה, ובכל מקום בו נמצאים. בין אם יש קשר לפעילות המוסד החינוכי, ובין אם לא.
פוליסת ביטוח זו מקנה פיצויים לנכות זמנית, לנכות צמיתה, ולמקרה מוות.
לפיכך, במקרים בהם ילד/ה נפגעו במהלך היממה בתאונה (שאינה ת.ד) ניתן לממש את פוליסת תאונת אישיות תלמיד – לקבלת הפיצוי הנדרש.
כמו כן, לכל סטודנט ישנו כיסוי ביטוחי שכן מוסדות החינוך האקדמאים, במסגרת תשלומי שכר הלימוד מפרשים סכום לכיסוי הביטוחי. הכיסוי הביטוחי כמו של תאונות תלמיד – מכסה לכל ימות השנה, ולכל שעות היממה בכל מקום. לכל מוסד לימודים כיסוי ביטוחי עם תנאים ספציפיים מול חברת הביטוח בה בחר.